onsdag 13. november 2013

Julegaveproduksjon 2

Jeg er i en fin steam nå, med julegaveproduksjonen. Så får det heller bli så som så med rundvasken (i år også......). Det er jo SÅ MYE MER MORSOMT å drive med strikking på fritiden!!

Var på Husfliden Oppdal i helga, og der fikk jeg som alltid inspirasjon. Der hadde de fått inn noen alldeles nydelig dusker, som jeg selvsagt bare måtte kjøpe. I tillegg kjøpte jeg Freestyle garn fra Dalegarn, som er et tykt og mykt garn i 100% ren ny ull.

Marte Helgetun har lagt ut mange gratisoppskrifter på sin nettside, og jeg har hatt en lueoppskrift liggende som jeg lenge har hatt lyst å strikke. Nå var muligheten her!




Luen heter "Baggy lue i gammeldags stil",  men i følge min datter er disse luene hypermoderne i disse dager, så da må dette være den perfekte gave til tantebarna mine. (Snuppa har selvsagt også fått en slik lue....)

Jeg strikket luene på pinne 4,5, så de var raske å strikke. Garnet er i tillegg til å være mykt, også kløfritt, så dette garnet kommer jeg til å bruke mye i luer fremover.





Duskene har en hempe på seg, så det er bare å sy på en knapp i passende størrelse på toppen av lua, og så feste dusken på knappen. GENIALT!



Ha en fin strikkekveld!

Prjona 


lørdag 9. november 2013

Julegaveproduksjon

Da har jeg endelig kommet i julegaveproduksjons-moduset!
Fant ei islands oppskrift på tovavotter, der jeg får brukt noe av garnet i pløtu-lopi lageret mitt.
Synes disse ble riktig fine, og har bestemt meg for at dette blir årets venninegave.


Ha en fin lørdag!

Prjona